Aperitius
Xarrupet de moniato amb llet
de coco i pipes
100g de ceba
150 g de moniato
200 ml de llet de coco
Opcional: llet d’arròs o aigua
Elaboració
1. Tallem la ceba a juliana, salem i potxem.
2. Afegim els moniatos pelats i tallats a daus i una mica
d’aigua.
3. Ho deixem bullir de 20 a 25 minuts.
4. Ho triturem i després afegim la llet de coco.
5. Mirem la textura i si cal afegim una mica de llet d’arròs
o aigua.
6. Adornem amb pipes de carbassa o de gira-sol, una mica
saltejades per la paella.
Cullereta de guacamole amb
salmó i magrana
Pel guacamole:
1 alvocat
½ poma verda
½ llima en suc
1 mica de coriandre
Oli, sal i pebre blanc
Salmó marinat en taquets
1 magrana
Elaboració
1. Emulsionem tots els ingredients del guacamole i reservem.
2. Agafem una cullereta i hi posem al fons el guacamole i al
damunt el salmó tallat a brunoise (a quadradets petitons) i la magrana.
3. Es pot adornar amb una mica de germinats.
Plats
Canelons de carbassó amb angules
1 parell de carbassons
1 paquet d’angules
All
Bitxo
Pebre vermell
Per la beixamel:
Ceba (opcional)
50g farina
1 mica de mantega
llet
1 cull. sopera de Cúrcuma
Formatge ratllat
Elaboració
1. Tallem els carbassons amb la mandolina.
2. Els posem 2 minuts al microones i els reservem.
3. Tallem els alls a làmines i els passem per la paella.
4. Afegim les angules i el bitxo i ho saltegem amb una mica
de pebre vermell.
5. Farcim els carbassons i afegin la beixamel clareta.
6. Gratinem amb el formatge ratllat pel damunt al forn.
Beixamel
1. Barregem la mantega amb la farina
2. Afegim la llet i ho lliguem bé
3. A l’últim moment afegim la cúrcuma i ho triturem tot pel
Turmix.
Albergínia escalivada amb miso
Ingredients
50 ml d’aigua
Miso vermell (pasta de la mongeta de la soja
fermentada original de la cuina japonesa)
Salsa de soja
Oli d’oliva i gira-sol
Sèsam
Elaboració
1. Fornegem les albergínies a 200º de 30 a 45 minuts, pelem
i reservem
2. Posem en un pot l’aigua amb una cullerada sopera de miso,
1 cullerada d’oli d’oliva i 3 de gira-sol i ho triturem.
3. Pelem les albergínies i tallem a tires.
4. Tirem la salsa pel damunt.
5. Decorem amb sèsam
Tartar de quinoa amb salsa
pinçant i guacamole
180g de quinoa
300 g d’aigua
sal
Per la salsa:
1 bitxo o ½ cull de Tabasc.
120 g d’oli d’oliva
1 ceba vermella
2 tomàquets
10 g de coriandre
10 g de julivert
3 dents d’all
10 g de vinagre
60 g d’oli
Sal i pebre
Per al guacamole: el mateix de l’aperitiu
Elaboració
1. Rentem bé la quinoa
2. La posem a bullir tapada uns 10 minuts i la deixem
reposar 5 minuts.
3. L’estirem en una safata i la reservem.
4. Tallem a brunoise el tomàquet, la ceba, el coriandre i
julivert.
5. Ho posem en un bol amb l’oli i el vinagre i ho deixem
macerar unes 2 hores.
6. Emplatem: posem a sota la base de guacamole, un flamet de
quinoa i la salsa picant pel damunt.
Postres
Mousse de xocolata amb mango
Ingredients
1 mango madur
1 rajola de xocolata negra
150g de crema de llet
Elaboració
1. Triturem el mango amb unes gotes de llimona o llima i
reservem
2. Escalfem la crema de llet i un cop calenta afegim la
xocolata i ho batem.
3. Muntem una copa amb el mango a sota i la xocolata al
damunt.
4. Podem adornar amb unes groselles.
No hay comentarios:
Publicar un comentario