28 feb. 2012

En època de crisi, aprofitem les sobres!

Un seguit de consells per fer cuina creativa de les sobres que tingueu al rebost i a la nevera:


Restes de pa sec:
- Pa ratllat
- Picatostes
- Torradetes d’all
- Torradetes de Santa Teresa
- Pizzes casolanes





Sobres de vegetals, aigües de bullir verdures:
- Amanides
- Remenat o truita
- Farcits de crestes
- Acompanyaments de pasta o arròs
- Brous (es poden congelar i fer-ne glassons)





Iogurt, flams o natilles a punt de caducar, restes de torrons:
- Postres imaginatius i deliciosos: 
- Copeta doble textura de iogurt, mascarpone i natilles empolvorada amb restes de torró de Xixona.
- Gelats de Xixona, de iogurt,...
- Berenars: pa amb mantega i torró.



Restes de cava i de vi:
- Peres al vi
- Reduccions i salses
- Aromatització de guisats
- Còctels de cava imaginatius



Restes de formatges secs:
- Formatge ratllat
- Crema de formatges
- Quiche lorraine 

Restes de pasta bullida o arròs es poden barrejar amb:
- Bolets o xampinyons
- Escopinyes de llauna
- Truita o amanida 
- Tinta de calamar de llauna 


Utilitzeu la creativitat: són plats d’elaboració ràpida que permeten molt de joc!





1 comentario:

  1. Bones idees per aquests temps complicats i d'altres que vindran de bonança.

    ResponderEliminar