Aperitius
Aperitiu d’anxova amb oli de
caviar
Ingredients:
1 llauna d’anxoves
Oli de caviar
Gerds
Cullereta de guacamole amb mango
i magrana
Ingredients
1 alvocat
½ llima en suc
1 mango
1 magrana
Oli, sal i pebre blanc
Elaboració
1. Emulsionem tots els ingredients del guacamole i reservem.
2. Posem el guacamole en una cullereta i decorem amb la
magrana.
3. Es pot adornar també amb una mica de germinats.
Primer plat
Amanida tèbia amb flam de foie i bolets
1 barreja d’enciams
1 bossa de germinats
300 g de fetge d’ànec
3 ous
5 cullerades de nata líquida
Mantega
200g de bolets
Sal, pebre i nou moscada
30 g de pinyons
Elaboració
Flam de foie
1. Triturem els ous, el fetge, la nata, la sal, pebre i nou moscada
i reservem.
2. Untem motllos o flameres amb la mantega i una mica de pa
ratllat.
3. Afegim la barreja i ho posem al forn al bany maria uns 20
min. 160-180º
Bolets
1. Tallem els bolets a juliana
2. Els passem per la paella amb sal, pebre, una mica d’oli i
julivert
Muntatge del plat
1. Posem una base enciams variats.
2. Hi barregem els bolets.
3. Posem al damunt un flam de foie a cada plat
4. Decorem amb els germinats pel damunt i un pinyons saltejats
Segon plat
Roast Beef amb puré de moniato
i castanyes
Ingredients
4 talls de cansalada ibèrica
Suc d’una llimona
4 cull soperes d’oli
4 cull soperes de Cognac
Sal
Pebre
Pel puré: (els mateixos ingredients que el de
l’aperitiu)
300 g de castanyes
Suc de llimona
Oli
Salsa Perrin’s
1 mica de Cognac
Elaboració
1. Deixem la vedella macerant durant tota la nit amb
llimona, oli, pebre i Cognac.
2. Passat el temps l’emboliquem amb la cansalada i la deixem
coure al forn ben calent 20 minuts
3. Traiem la cansalada, afegim sal i el suc de la maceració
i es deixa coure 10 minuts més.
4. Deixem reposar 5 minuts i ja es pot servir.
5. Si es vol es pot tallar abans de servir i menjar fred.
6. L’acompanyarem amb el puré de moniato i les castanyes
saltejades.
Castanyes
1. Les posem en un pot amb aigua i les deixem bullir 4-5
minuts.
2. Les escorrem i reservem.
3. En el mateix pot posem una mica d’oli, una mica de
Cognac, un parell de culleradetes de suc llimona i salsa Perrins.
4. Ho deixem reduir una estona i afegim les castanyes.
Postres
Coulant de torró
1 barra de torró de Xixona de 200g
60 g de xocolata blanca
4 ous
75 g de farina
Mantega
Elaboració
1. Encamisem unes flameres amb mantega i farina.
2. Desfem al bany maria la xocolata blanca
3. Ratllem el torró
4. Barregem la xocolata, el torró i els ous.
5. Passem una mica la farina per la paella i l’ajuntem.
6. Ho triturem tot junt.
7. Omplim els motllos i els posem al forn de 8 a 10 minuts.
8. Acompanyem el coulant amb una mica de gelat o unes
estrelles de carambola o un gotim de rosella.
No hay comentarios:
Publicar un comentario