19 dic 2015

Receptes de cuina de Nadal 2015

Aperitius

Aperitiu d’anxova amb oli de caviar
Ingredients:
1 llauna d’anxoves
Oli de caviar
Gerds

Cullereta de guacamole amb mango i magrana
Ingredients
Pel guacamole:
1 alvocat
½ llima en suc
1 mango
1 magrana
Oli, sal i pebre blanc
Elaboració
1.      Emulsionem tots els ingredients del guacamole i reservem.
2.      Posem el guacamole en una cullereta i decorem amb la magrana.
3.      Es pot adornar també amb una mica de germinats.


Primer plat

Amanida tèbia amb flam de foie i bolets
Ingredients
1 barreja d’enciams
1 bossa de germinats
300 g de fetge d’ànec
3 ous
5 cullerades de nata líquida
Mantega
200g de bolets
Sal, pebre i nou moscada
30 g de pinyons
Elaboració
Flam de foie
1.    Triturem els ous, el fetge, la nata, la sal, pebre i nou moscada i reservem.
2.    Untem motllos o flameres amb la mantega i una mica de pa ratllat.
3.    Afegim la barreja i ho posem al forn al bany maria uns 20 min. 160-180º
Bolets
1.    Tallem els bolets a juliana
2.    Els passem per la paella amb sal, pebre, una mica d’oli i julivert
Muntatge del plat
1.    Posem una base enciams variats.
2.    Hi barregem els bolets.
3.    Posem al damunt un flam de foie a cada plat
4.    Decorem amb els germinats pel damunt i un pinyons saltejats


Segon plat

Roast Beef amb puré de moniato i castanyes
Ingredients
1 Kg de vedella (culata o mitjana)
4 talls de cansalada ibèrica
Suc d’una llimona
4 cull soperes d’oli
4 cull soperes de Cognac
Sal
Pebre
Pel puré: (els mateixos ingredients que el de l’aperitiu)
300 g de castanyes
Suc de llimona
Oli
Salsa Perrin’s
1 mica de Cognac
Elaboració
1.  Deixem la vedella macerant durant tota la nit amb llimona, oli, pebre i Cognac.
2.  Passat el temps l’emboliquem amb la cansalada i la deixem coure al forn ben calent 20 minuts
3.  Traiem la cansalada, afegim sal i el suc de la maceració i es deixa coure 10 minuts més.
4.  Deixem reposar 5 minuts i ja es pot servir.
5.  Si es vol es pot tallar abans de servir i menjar fred.
6.  L’acompanyarem amb el puré de moniato i les castanyes saltejades.
Castanyes
1.  Les posem en un pot amb aigua i les deixem bullir 4-5 minuts.
2.  Les escorrem i reservem.
3.  En el mateix pot posem una mica d’oli, una mica de Cognac, un parell de culleradetes de suc llimona i salsa Perrins.
4.  Ho deixem reduir una estona i afegim les castanyes.


Postres
Coulant de torró
Ingredients
1 barra de torró de Xixona de 200g
60 g de xocolata blanca
4 ous
75 g de farina
Mantega
Elaboració
1.      Encamisem unes flameres amb mantega i farina.
2.      Desfem al bany maria la xocolata blanca
3.      Ratllem el torró
4.      Barregem la xocolata, el torró i els ous.
5.      Passem una mica la farina per la paella i l’ajuntem.
6.      Ho triturem tot junt.
7.      Omplim els motllos i els posem al forn de 8 a 10 minuts.

8.      Acompanyem el coulant amb una mica de gelat o unes estrelles de carambola o un gotim de rosella.

No hay comentarios:

Publicar un comentario