19 dic. 2015

Taller de cuina vegetariana - vegana

Aperitius

Xarrupet de moniato amb llet de coco i pipes
Ingredients:
100g de ceba
150 g de moniato
200 ml de llet de coco
Opcional: llet d’arròs o aigua
Elaboració
1.      Tallem la ceba a juliana, salem i potxem.
2.      Afegim els moniatos pelats i tallats a daus i una mica d’aigua.
3.      Ho deixem bullir de 20 a 25 minuts.
4.      Ho triturem i després afegim la llet de coco.
5.      Mirem la textura i si cal afegim una mica de llet d’arròs o aigua.
6.      Adornem amb pipes de carbassa o de gira-sol, una mica saltejades per la paella.

Cullereta de guacamole amb salmó i magrana
Ingredients
Pel guacamole:
1 alvocat
½ poma verda
½ llima en suc
1 mica de coriandre
Oli, sal i pebre blanc
Salmó marinat en taquets
1 magrana
Elaboració
1.      Emulsionem tots els ingredients del guacamole i reservem.
2.      Agafem una cullereta i hi posem al fons el guacamole i al damunt el salmó tallat a brunoise (a quadradets petitons) i la magrana.
3.      Es pot adornar amb una mica de germinats.

Plats

Canelons de carbassó amb angules
Ingredients
1 parell de carbassons
1 paquet d’angules
All
Bitxo
Pebre vermell
Per la beixamel:
Ceba (opcional)
50g farina
1 mica de mantega
llet
1 cull. sopera de Cúrcuma
Formatge ratllat
Elaboració
1.    Tallem els carbassons amb la mandolina.
2.    Els posem 2 minuts al microones i els reservem.
3.    Tallem els alls a làmines i els passem per la paella.
4.    Afegim les angules i el bitxo i ho saltegem amb una mica de pebre vermell.
5.    Farcim els carbassons i afegin la beixamel clareta.
6.    Gratinem amb el formatge ratllat pel damunt al forn.
Beixamel
1.    Barregem la mantega amb la farina
2.    Afegim la llet i ho lliguem bé
3.    A l’últim moment afegim la cúrcuma i ho triturem tot pel Turmix.

Albergínia escalivada amb miso
Ingredients
2 o 3 albergínies
50 ml d’aigua
Miso vermell (pasta de la mongeta de la soja fermentada original de la cuina japonesa)
Salsa de soja
Oli d’oliva i gira-sol
Sèsam
Elaboració
1.    Fornegem les albergínies a 200º de 30 a 45 minuts, pelem i reservem
2.    Posem en un pot l’aigua amb una cullerada sopera de miso, 1 cullerada d’oli d’oliva i 3 de gira-sol i ho triturem.
3.    Pelem les albergínies i tallem a tires.
4.    Tirem la salsa pel damunt.
5.    Decorem amb sèsam

Tartar de quinoa amb salsa pinçant i guacamole
Ingredients
180g de quinoa
300 g d’aigua
sal
Per la salsa:
1 bitxo o ½ cull de Tabasc.
120 g d’oli d’oliva
1 ceba vermella
2 tomàquets
10 g de coriandre
10 g de julivert
3 dents d’all
10 g de vinagre
60 g d’oli
Sal i pebre
Per al guacamole: el mateix de l’aperitiu
Elaboració
1.      Rentem bé la quinoa
2.      La posem a bullir tapada uns 10 minuts i la deixem reposar 5 minuts.
3.      L’estirem en una safata i la reservem.
4.      Tallem a brunoise el tomàquet, la ceba, el coriandre i julivert.
5.      Ho posem en un bol amb l’oli i el vinagre i ho deixem macerar unes 2 hores.
6.      Emplatem: posem a sota la base de guacamole, un flamet de quinoa i la salsa picant pel damunt.


Postres

Mousse de xocolata amb mango
Ingredients
1 mango madur
1 rajola de xocolata negra
150g de crema de llet
Elaboració
1.    Triturem el mango amb unes gotes de llimona o llima i reservem
2.    Escalfem la crema de llet i un cop calenta afegim la xocolata i ho batem.
3.    Muntem una copa amb el mango a sota i la xocolata al damunt.

4.    Podem adornar amb unes groselles.

No hay comentarios:

Publicar un comentario