12 abr. 2016

Taller d'arrossos a Milar Paloma Turu

Arròs de xipirons

Ingredients
400 g d’arròs
6 dents d’all
Julivert
1l aigua o brou
2 llaunes de calamar en tinta
Oli i sal
Elaboració
1.     Tallem l’all a brunoise i el passem per la paella que no es cremi.
2.     Afegim l’arròs, una mica de sal i el rossegem.
3.     Ajuntem les dues llaunes i remenem bé.
4.     Afegim l’aigua i ho deixem 18 minuts justos.
5.     Quan faltin 5 minuts incorporem el julivert tallat ben petit.
6.     Apaguem i deixem reposar uns 5 minuts.

Arròs verd amb bacallà
Ingredients
1 ceba
1 dent d’all
300 g de bacallà dessalat
Julivert
Alfàbrega
Orenga sec
Sal, pebre i oli
2 carxofes
300 g d’arròs
1 l de brou de verdures o pollastre
1 vaset de vi blanc
Elaboració
1.     Tallem la ceba a juliana i la potxem una mica.
2.     Quan estigui feta afegim l’all tallat petit.
3.     Incorporem la carxofa tallada petita i seguidament l’arròs.
4.     Agafem el julivert, l’alfàbrega i l’orenga i el triturem amb un got d’aigua, sal i pebre.
5.     Incorporem la barreja a la paella juntament la resta d’aigua i ho deixem 12 minuts.
6.     Passat aquest temps afegim el bacallà i ho deixem 6 minuts més.
7.     Tanquem el foc i ho deixem reposar. 
8.     Opcional: hi podem afegir virutes de parmesà.


Arròs amb carbassa i olives negres
Ingredients
300 g d’arròs
¼ kg de carbassa a trossos
100 g d’olives negres aragoneses
2 alls
Branquetes de julivert
1 llauna d’anxoves del Cantàbric
1 ceba
1 cull de nyora o pebre vermell
1 l aigua o brou
1 vaset de vi blanc o ratafia
Oli i sal
Elaboració
1.      Tallem la ceba a brunoise i la potxem una mica
2.      Afegim 1 all i ho deixem una estona.
3.      Incorporem l’arròs
4.      En un got d’aigua o brou hi posem les anxoves el julivert, l’all, la sal i el pebre i una cullerada d’oli i ho triturem.
5.      Afegim la barreja a la paella, ho remenem bé i després la resta d’aigua i ho deixem bullir.
6.      Quan porti 10 minuts afegim les olives negres senceres.
7.      Ho deixem 8 minuts més.

Rissotto de bolets i foie
Ingredients
300 g d’arròs
2 dents d’all
20 g de ceps secs
100 g de barreja de bolets
1 ceba
20 g de mantega
20 g de crema de llet
150 g de Foie o micuit
Oli, sal i pebre

Elaboració
1.     Tallem la ceba a juliana i la potxem.
2.     Afegim l’all i ho deixem una estona.
3.     Incorporem els bolets amb els ceps ja hidratats.
4.     En un pot escalfem la mantega, la crema de llet i el foie i ho reservem
5.     Afegim l’arròs i el brou a la cassola i ho anem bellugant amb la mateixa cassola durant 12 minuts.

6.     Afegim la barreja del foie i ho deixem 5 minuts més.

No hay comentarios:

Publicar un comentario