5 dic 2011

El miso

Pasta de soja fermentada amb sal marina i cereals. És important que no estigui pasteuritzada. Aliment ric en proteïnes, hidrats de carboni, greixos, vitamines i minerals. També conté aminoàcids essencials per a la regeneració orgànica cel·lular. Conté enzims lactobacils que tenen la capacitat de transformar i produir nous aliments nutritius per a l’intestí millorant els problemes de flatulència i diarrees. És alcalí i neteja la sang d’impureses provocades pel tabac, alcohol, etc. Va bé per problemes de pell i al·lèrgies en general.
Es pot fer servir en sopes o salses. Sempre l’hem de diluir en un líquid calent però sense deixar que bulli. S’aconsella 1 culleradeta de cafè per cada tassa de sopa.
Tipus de miso: Mugi miso (soja i cibada), genmai miso (arròs integral i soja), kome miso (arròs blanc i soja), hatcho miso (100% soja) i miso blanco (fermentació més cura de 5 o 7 setmanes).
No hem de confondre mai el miso amb el mijo (un cereal).

I una recepta amb miso:


Paté de remolatxa
Ingredients
1 paquet de remolatxa cuita
1 cull. de ratlladura de pell de llimona
1 cull. de crema de cacahuet
1 cull. de miso blanc

Elaboració
Fem un puré amb tots els ingredients.
Si ho trobem massa dolç hi podem afegir també una mica de salsa de soja.
Aporta molts minerals i sobretot ferro, que va bé tant per joves com per gent gran.

No hay comentarios:

Publicar un comentario