14 dic 2011

Receptes Aperitius i Tapes


Petit fours de flors i Vol-au-vents
Paté de formatge i raïm
Ingredients
1 grill petit de ceba
1 terrina Philadelphia
100 g. gorgonzola
1 cullerada de crema de llet
50 g de nous pelades
Galetes salades
1 gotim de raïm negre
Elaboració
Triturem els formatges amb la ceba i la crema de llet a la batedora.
Hi barregem les nous pelades
Servim sobre una galeta salada i decorem amb un tallet de raïm

Botifarra negra i pinyons i confitura de ceba
Ingredients
1 botifarra negra
50 g pinyons
1 pot melmelada ceba
Elaboració
Passem els pinyons per la paella
Traiem la pells de la botifarra negra i la barregem amb els pinyons
Ho aixafem i remenem i omplim els volovans
Hi posem al damunt la confitura de ceba

Alvocat i cueta de gamba
Ingredients
1 alvocat
1 llima
Tabasc
Cuetes de gamba o llagostinera
Elaboració
Triturem l’alvocat amb el suc de la llima
Omplim els volovans
Decorem amb la gamba

Xupitos
Xupito de pèsols i pernil
Ingredients
1 paquet de pèsols petit
100 g pernil o bacon
Elaboració
Bullim els pèsols amb aigua i sal
Els escorrem i reservem una mica l’aigua
Ho triturem i anem afegint aigua de mica en mica fins que quedi una crema espessa
Adornem amb una mica de pernil passat pel microones o la paella

Culleretes
Tonyina marinada amb sèsam
Ingredients
1 tall de suprema de toyina (pot ser congelada)
Vinagre de poma
Salsa de soja
1 cull. de mel
Elaboració
Fem una vinagreta emulsionant amb el vinagre, la salsa de soja i la mel
Marinem la tonyina amb la vinagreta
Arrebossem amb sèsam

Guacamole amb xip
Ingredients guacamole
1 alvocat
Llima o llimona
1 ceba
1 tomàquet
Tabasc
Sal i pebre
1 o 2 cull. D’oli
Xips de plàtan
Elaboració
Tallem la ceba i el tomàquet sense pell ni llavors a bruinoise.
Triturem l’alvocat amb la sal, pebre, tabasc, oli i el suc de la llima o llimona. Podem deixar el pinyol a dins fins l’hora de sevir per evitar l’oxidació.
Afegim la ceba a trossets i el tomàquet i ho remenem. Opcional: tàperes o cogombrets petits.
Omplim les culleretes i decorem amb una xip de plàtan-

Brotxetes i pinxos
Cherry amb mozzarella, anxova i sèsam
Ingredients
1 bossa de boletes de mozzarela
1 bossa cherrys petitons
1 llauna petita anxoves
Sèsam
Elaboració
Fem una broxeta punxant el cherry i la mozzarela i adornem amb l’anxova
Ho passem per sèsam

Bola de formatge de cabra amb pebre vermell, curry, sèsam, 
Ingredients
Formatge de cabra sense pell
Pebre vermell, curry i sèsam
Elaboració
Fem boletes amb el formatge de cabra i l’arrebossem amb
pebre vermell, curry i sèsam.
Opcional: també es pot arrebossar amb llavors de rosella o festucs.

Patates amb muscos en escabetx
Ingredients
1 llauna de muscos en escabetx
2 patates
2 cullerades de maionesa
Elaboració
Bullim les patates amb pell i les tallem a rodanxes.
Posem en el pot de la batedora la maionesa i 6 dels musclos i ho triturem.
Cobrim les rodanxes de patata amb la maionesa i decorem amb un musclo.

Formatge del cadí, blat de moro torrat i mel
Ingredients
1 tall de formatge del cadí
1 bosseta de blat de moro torrat
Mel
Elaboració
Fem tacs quadrats amb el formatge.
El passem per la mel
Triturem el blat de moro i arrebossem el formatge

Montaditos
Integral amb salmó i cibulet
Ingredients
Pa bimbo integral
Salmó
Maionesa
Elaboració
Tallem el pa bimbo amb un motllo
L’untem amb maionesa i cobrim amb el salmó
Decorem amb cibulet

Formatge fos i melmelada de tomàquet, ceba o figues
Ingredients
Pa bimbo
Formatge emental ratllat
Melmelada de tomàquet, ceba o figues
Elaboració
Tallem el pa i hi posem una mica d’oli o mantega
Afegim al damunt el formatge ratllat i li donem un cop de forn
Posem a sobre la melmelada

Integral a les fines herbes i rabes
Ingredients
Pa Bimbo
1 Philadelphia a les fines herbes
Rabes
Elaboració
Tallem el pa i l’untem amb el formatge
Tallem els raves a rodanxes i els col•loquem per sobre.
Decorem amb una mica d’orenga.
Opcional: en comptes de raves trossets de cranc.

Postres 
Sopeta de fruits vermells amb gelat de llimona
Ingredients
200 gr. de sucre morè
¼ l. ó 300 gr. aigua
1 capsa de fruits vermells congelats
1 gelat de llimona, de torró....
Elaboració
Preparem un almívar amb el sucre i l’aigua.
Ho deixem bullir una estona i afegim les fruites vermelles.
Ho triturem i passem pel xinès.
Servim amb xupitos, terrines o copes de còctel la sopeta i al damunt el gelat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario