9 may 2012

MARXA NÒRDICA AL CENTRE EXCURSIONISTA DE TERRASSA



Els passats dies 21 i 22 d’abril es va realitzar el 1r. Curset de Marxa Nòrdica del Centre Excursionista de Terrassa.

La marxa nòrdica és una activitat física en què s’afegeix, a la manera natural de caminar, l’ús actiu d’un parell de bastons especialment dissenyats per aquesta pràctica. Aquesta combinació permet que treballi un 90% de la musculatura del nostre cos, tant de la part inferior com superior. És, per tant, un exercici molt complet.

La marxa nòrdica va sorgir a principi dels anys 1930 a Finlàndia. L’equip local d’esquí nòrdic va entrenar-se durant l’estiu amb els bastons d’esquí.

És un exercici físic apte per a tothom, de qualsevol edat, sexe o condició física. Una activitat divertida, a l'aire lliure, per a realitzar sol o en grup, durant tot l'any, en circuits urbans o naturals que contribueix, a més,  a la socialització i a reduir l’estrès. Fins i tot, s’utilitza amb finalitats terapèutiques en processos de rehabilitació de lesions.

Està previst fer un segon curset a finals de juny.

7 may 2012

Truita de patates al microones


Ingredients
250 g. patata (2 patates mitjanes)
1 ceba mitjana (50-60 g)
2 ous grossos (ecològics)
40 ml. d’oli d’oliva
Preparació
Pelem les patates i les tallem ben primes a rodanxes.
Pelem la ceba i la tallem a juliana fina.
Introduïm a l’estoig al vapor Lékué les patates amb la ceba, l’oli i la sal i programem 8 minuts a la màxima potencia.
Retirem, remenem bé les patates i afegim els dos ous batuts (no massa), remenem i tornem a posar al microones 3-4 minuts.
Es pot fer amb carbassó, espinacs, xampinyons, carxofes…

23 abr 2012

Pa de brioche


Ingredients
250 g de Farina
100 ml d’aigua
8 g de llevat fresc
20 g de sucre
64 ml de llet
43 g de mantega a temperatura ambient
1ou
5 g de sal
Elaboració
Amassem tots els ingredients dins la rostidora excepte la mantega fins a obtenir un a massa consistent.
Afegim la mantega i tornem a amassar.
Deixem reposar la massa durant dues hores tapada amb un drap per a que no s’assequi i després li donem forma de barra.
Batem 1 ou i pintem la massa amb un pinzell.
Reservem i deixem reposar durant 1 hora i mitja a temperatura ambient i passat aquest temps tornem a pintar la superfície amb ou.
Pre escalfem el forn a 180º i marquem el pa amb unes tisores.
El coem al forn entre 30 i 45 minuts fins que la superfície estigui ben daurada.
Deixem refredar el pa en una reixeta.

Papillote de fruites


Ingredients
3 Pomes
3 Peres
2 Plàtans
1 Llimona
1 Taronja,
Sucre morè
Canyella en pols

Elaboració
Fem un suc de taronja i el posem a l’estoig de vapor Lékué
Tallem les pomes, les peres i els plàtans a quarts.
Fem una mica de suc de llimona i el posem al damunt perquè no s’oxidi.
Empolvorem amb una  mica de sucre morè i canyella en pols.
Ho posem 3 minuts al microones.
Si volem ho podem condimentar amb una mica de xarop de xocolata o caramel.

Pa al microones


Ingredients
6 g Llevat premsat
150 g Aigua
3 g Sal
200 g Farina
Elaboració
Afegir al rostidor al vapor Lékué el llevat, la sal i l’aigua tèbia. Barrejar bé fins a dissoldre.
Incorporar la farina i barrejar sense amassar en el mateix motllo, fins a homogeneïtzar.
Tancar el motllo i deixar a la nevera de 12 a 24 hores.
Treure de la nevera i cuinar 4 minuts al microones amb el mateix motllo ben tancat.
L’acabem torrant-lo al forn o a la torradora.


Salmó amb verduretes


Ingredients
2 rodanxes de salmó congelat
Espàrrecs verds, pebrot verd, pebrot vermell, pastanaga.
Sal, herbes aromàtiques i oli
Vi blanc
Elaboració
Posem al fons de l’estoig de vapor Lékué una mica de vi blanc, farigola, un all i una fulla de llorer.
Posem el salmó al damunt directament congelat i el coem de 4 a 5 minuts.
Tallem les verdures a tires i les posem a coure a sobre del salmó uns 4 o 5 minuts.
Ho retirem i condimentem el salmó amb sal Maldon i oli de julivert.
Servim el salmó damunt el llit de verdures.

Flam de pastanaga


Ingredients
5 Pastanagues
3 Ous
200 g Crema de llet
Sal i pebre
Pebre vermell dolç
Rúcula o enciams variats
Elaboració
Pelem les pastanagues i les tallem a trossos. Les posem a bullir amb poca aigua, que quedin “al dente”.
Les escorrem i triturem bé amb els ous, sal i pebre i la crema de llet.
Untem els motllos amb una gota d’oli i els omplim amb la crema de pastanaga.
Ho coem al microones a màxima potència de 8 a 10 minuts.  Si es fa al forn, ho hem de posar al bany maria i deixar-ho uns 30 minuts.
Desemmotllem i col•loquem en un plat.
Acompanyem amb una mica d’enciam i decorem amb un oli de julivert o alfàbrega.